Bahasa · Uncategorized

NICO Touches the Walls Profiles

 

           

            I’ve heard their song ‘Broken Youth’ that used as Naruto Shippuden Ending about three years ago, without knowing whose that song belong to, simply I felt that the song is good! I love the voice of the vocalist. So strong, energetic, and powerfull! Tapi hanya sebatas itu saja, enggak lebih. Kemudian saat dapet kiriman MV single mereka yang berjudul Diver dari seorang teman beberapa bulan yang lalu, WOAAA!!!! THEY’RE SO DAMN COOOOLLL!!!!!!! I straightly hooked with the vocalist because his fascinating voice (juga karena urat leher dan rahangnya yang selalu eksis saat dia nyanyi *collapsed*) and the guitarist because his amazing finger!!!! Tapi karena sang gitaris sudah ditag temen saya, it’s okay, vokalisnya pun enggak kalah kereeeenn!!!<3<3<3<3

 

History and Background

            NICO Touches the Walls is formed in 2004 (sudah lama dan saya baru tau sekarang, oke saya memang ketinggalan jaman). Mitsumura, Furumura, dan Tsushima adalah anggota di klub light musik yang sama di SMA yang sama. Sakakura berasal dari sekolah yang berbeda, tapi sebelumnya dia bergabung dengan band B+ bareng Mitsumura. Maybe they started played together as a four by it then…

            Di tahun yang sama, mereka menyabet Lotte Prize pada Yamaha Music Festival dan memulai hari-hari ini mereka di bawah naungan label Senha & Co dengan karir yang terus meroket sebelum pada akhirnya menandatangi kontrak dengan Ki/oon Records pada tahun 2007.

            First I recognized the band’s name, I was just like “What? Touches the Walls?” and reflectly touch the nearest wall right away… Quite unique name, isn’t it?

The name NICO taken from a girl name (Siapa dia?w*A*w *burning*) and ‘Walls’ is a word that presence the obstacles and challenges that the band faced, so word “Touches the Walls” can generally translated as how they want to overcome that obstacles to reach their ambitions.

 

Discography

EPs

Albums

  Date Album Oricon Chart
1st September 24, 2008 Who Are You? 11
2nd November 25, 2009 Aurora 17
3rd April 5, 2011 Passenger 15
4th December 11, 2011 Humania 10

Singles

  Date Single Oricon Chart Position
1st February 20, 2008 Yoru no Hate (夜の果て) 61
2nd June 4, 2008 The Bungy 49
3rd August 13, 2008 Broken Youth 35
4th May 13, 2009 Big Foot (ビッグフット) 24
5th August 12, 2009 Hologram (ホログラム) 11
6th November 4, 2009 Kakera subete no Omoitachi he- (かけら-総べての想いたちへ-) 26
7th August 11, 2010 Sudden Death Game (サドンデスゲーム) 28
8th January 12, 2011 Diver 7
9th August 17, 2011 Te o Tatake (手をたたけ) 15
10th May 16, 2012 Natsu no Daisankakkei (夏の大三角形) 16

Promotional songs

Number Date Song Album
1 2007 (My Sweet) Eden Who Are You?
2 2008 Image Training
3 2009 Fuujin (風人) Aurora
4 2011 Mousou taiin A (妄想隊員A) Passenger
5 2011 Matryoshka (マトリョーシカ)
6 2011 Endless Roll Humania
7 2011 Baishikuru (バイシクル)

They’re songs are great! Make sure you listen! XD

 

Member Profiles

Image

Birthname: Mitsumura Tatsuya

Nickname : Mitsumura, Tatsu, Micchan (ngga ikhlas akang Tatsuya dipanggil begini. Micchan kan nama pacarnya Doraemoooonnnnnnn =3=)

Birthday : 8 September 1985

Blood Type: AB

Instrument: Vocal, Guitar, Harmonica, Whistle, other.

Hometown: Nishinomiya, Hyogo

 

One thing that make me loves him is, he is the real musician!! Kemampuan vokalnya, otot lehernya, kemampuan dia nulis & compose lagu, kemampuan improvisasinya saat main live, kemampuan main alat musiknya, dan kesinkronan otaknya pas nyanyi sambil main gitar yang nadanya beda 180°! *ngemut bantal*

Bahkan vokalis flumpool mengaku pengen punya suara seperti Mitsumura Tatsuya (ehm, vokalis flumpool itu menurutku lebih cocok jadi member boyband dari pada personel band karena suaranya mendayu-dayu dan tampangnya Barbie=_= #eh, OOT)

 Image

Birthname: Furumura Daisuke

Nickname: Furukun, Furulun, Daichan

Birthday: 1 Maret 1985

Blood Type: B

Instrument: guitar

Hometown: Hakodate, Hokkaido

           

            Berasal dari Hokkaido dan pindah ke Chiba saat kelas 3 SD, ia punya ambisi besar dalam bidang musik, dan rela menghabiskan liburan musim semi dan musim panasnya saat SMA untuk beli telecaster yang ia inginkan (well I understand how it feels since I got hooked by some beautiful guitar too but don’t have enough money as well=.=).

Tapi jujur, aku masih engga ngerti sama orang ini. Kadang dia kawaii banget, perilakunya kayak anak kecil. Hobi ngelakuin hal aneh-aneh dan perkataannya selalu bikin personel lain ngakak. Tapi kadang juga dia bisa jadi orang cool yang jarang ngomong. Ah, demo nee, walaupun kawaii, kalo udah pegang gitar jarinya bisa jadi cadas \m/

Kalo cari foto keseharian Daisuke, tangannya nggak jauh dari gitar, minuman, dan makanan. Jadi bisa dibilang dialah Shikshin-nya NICO.

 

Image

Birthname: Tsushima Shotaro

Nickname: Tsushima (kayaknya karena dia paling tua, personel lain nggak berani ngasih julukan aneh-aneh)

Birthday: 28 Januari 1985

Blood Type: B

Instrument: Drums, Percussion

            Walau sebelumnya tergabung di light music club yang sama dengan Mitsumura & Furumura, Tsushima adalah member yang terakhir bergabung dengan NICO Touches the Walls. Kare to Daichan wa osananajimi da!

About the personality, menurutku di antara yang lainnya yang sikapnya di publik sering berubah-ubah (sometimes cool, sometimes over serious, and sometimes crazy playful), Tsushima-lah yang paling konstan dengan kepribadiannya. Yang bikin aku salut sama orang ini karena dia bisa ngedrum sekalian ngeback vocal! #gigit jari

 

Image

Birthname: Sakakura Shingo

Nickname: Sakkan, sakkakun, Sakakurakun, Ringo, Sensei, Shinchan

Birthday: 24 July 1985

Blood Type: AB

Instrument: Bass

 

            The only member from other school, sebelum NICO Touches the Walls dibentuk, ia dan Mitsumura sudah tergabung dalam band dan sering bermain bersama. Merupakan lulusan dari Waseda University (HOW AMAZING!! I mean, it’s Waseda seriously!!!XD). Punya kemampuan bicara yang bagus (iyalah, Waseda!) sehingga sering berbagi tugas dengan Tatsuya untuk bicara di depan publik.

Have a flaming cool, wise, and peace charisma onstage but warm and cheerful person offstage. Although till now I dunno who the leader of NICO Touches the Walls is (fangirl macam apa ini…), but somehow I have strong feeling that Sakkan senpai is the leader!

 

 

Take it with full credits!

Advertisements

3 thoughts on “NICO Touches the Walls Profiles

  1. hi… i like micchan too..he IS a real musician isn’t he?…totally agreed on everything you wrote about them…another thing that i found this group to be simply amazing is that they don’t really stick to one genre of music so you won’t feel bored listening to their songs

    Like

    1. Yass!! OMG so happy to find person who has EXACTLY similar thoughts about them as I am!

      I think NICO Touches The Walls is special because if there’s another J-band who had initial tunes that you would recognize it’s them from the first ever second of a new songs, NICO is ABSOLUTELY different! They’re adventurous yet are genius!

      Thank you for stopping by and leave me THAT amazing comment 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s